Over ons

Gentle is de grootste ultimate frisbee vereniging in België. Dit kunnen we niet zonder onze talloze vrijwilligers, onze raad van bestuur en onze sportcel. De raad van bestuur wordt geleid door voorzitter Arne Goes. Hij wordt bijgestaan door Kristof De Schrijver en Arthur Fieuws als penningsmeesters, Toon Van Lysebetten als veld- en ledenverantwoordelijke, Naomi De Baets als interne spil en Eliot Guarini als communicatieverantwoordelijke. De sportcel bestaat uit alle trainers en wordt geleid door Astrid Vanfleteren. Wil je hen bereiken? Log je in en snor hun gegevens op.

Wat is ultimate frisbee?

Ultimate frisbee speel je indoor, outdoor of op het strand. Bij Gentle spelen we meestal outdoor 7 tegen 7 op een ruim grasveld. Het officiële buitenveld meet 60 bij 40 meter met aan weerszijden een doelzone van nog eens 20 meter. Het doel is om de frisbee in de doelzone van de tegenstander te vangen, zo scoor je een punt. Voor een uitgebreide uitleg over frisbee, kan je het filmpje van onze Hasseltse frisbeevrienden van Diabolic Heaven bekijken.

Spirit of the game

Uniek aan de sport is de Spirit of the Game. Bij frisbee is iedere speler zijn/haar eigen scheidsrechter, waardoor kennis van de regels belangrijk is. De regels zijn te vinden op World Flying Disc Federation, maar als beginner is het voornamelijk belangrijk om te weten dat:

  • er niet gelopen wordt met de frisbee in de hand,
  • je de frisbee niet langer dan 10 seconden mag vasthouden,
  • je geen contact mag maken met de andere spelers.

Heb je al goesting? Bekijk toch nog eens deze teaser van Get Horizontal en #Startthrowing.