Verzekeringen

Terugbetaling mutualiteit: ga hiervoor naar de sectie > LEDEN > KOSTEN

Wat moet je doen bij blessure?

Geraak je geblesseerd tijdens een training, vraag dan na de training een verzekeringsformulier aan de trainer. Deze liggen in de kastjes. Laat het formulier dan tekenen door de trainer of door iemand van het bestuur, ga nadien naar een arts.

Indien de pijn pas later opkomt kan je het formulier hier downloaden. Dit moet ook ondertekend worden door een verantwoordelijke van Gentle (trainer of bestuurslid).
Clubnaam: Gentle Ultimate frisbee team
Clubnummer: C00772

Vul het formulier in en stuur het door naar leden@fros.be.  Let op, dit moet binnen de 8 dagen gebeuren! FROS maakt dan een dossier op waarbij Ethias contact zal leggen voor het verder afhandelen. Indien u door de blessure verder kosten moet maken dan moet u deze zo spoedig mogelijk laten weten aan Ethias. Zij vervolledigen dan het dossier om over te gaan tot terugbetaling.

Wanneer ben je verzekerd?

Je bent verzekerd voor alle momenten die in de vereniging georganiseerd worden, plus het vervoer heen en terug. Dit wil dus zeggen op weg naar de training, op de training, het pintje achteraf (als dit in clubverband is) en de weg terug (uiteraard, volgens de regels van de kunst = nuchter achter het stuur). Ook niet frisbee-gerelateerde activiteiten zijn verzekerd, zoals de verenigingsdagen, de nieuwjaarsreceptie, enz

Waarvoor ben je verzekerd?

Lichamelijke ongevallen

Onder een dergelijk sportongeval verstaan we een plotse gebeurtenis tijdens het uitoefenen van de sport (voet omgeslaan, rib gebroken, …), ook in het buitenland.

De medische kosten (ook vervoer) die in de nomenclatuur van het RIZIV zijn opgenomen worden volledig terugbetaald (min een eventuele tussenkomst van het ziekenfonds). Wat niet opgenomen is in het RIZIV wordt tot maximum €1000 van de werkelijke kosten vergoed. Een tandprothese is niet in het RIZIV opgenomen, maar wordt gedeeltelijk terugbetaald: maximum €600 per ongeval en €125 per tand. Als u permanent invalide raakt door een ongeval krijgt u tot €35000 terug. Bij sterfte krijgt de erfgenaam €8500.

Volgende zaken worden niet verzekerd:

  • Slepende blessures (scheenbeenvlies ontsteking, fasciitis plantaris,…)

Burgerlijke aansprakelijkheid

Dit is bijvoorbeeld wanneer je een frisbee smijt en deze tegen het hoofd van een voorbijganger botst. Lichamelijke schade wordt tot €2500000 per slachtoffer en tot €5000000 per schadegeval gedekt, en materiële schade tot €625000. Wanneer het tot een rechtszaak komt, ben je ook verzekerd voor eventuele erelonen en kosten van advocaten en experts, voor zover goedgekeurd door de verzekeringsmaatschappij.