Jeugd – You’ll never throw alone

In 2014 vind voor de eerste keer het initiatief ‘Ultimate Frisbee in de Brugse Poort’ plaats. Dit integratieproject – kortweg het Brugse Poort-project – wil kansenjongeren aanzetten tot sporten door ze laagdrempelig te laten inschrijven in Gentle. Vrijwilligers van Gentle geven na school een initiatiereeks Ultimate Frisbee in de Feniks & de Piramide. 

Doelstelling van dit project is om kansenjongeren langdurig aan het sporten te krijgen en te integreren binnen de sportclub. Sommige jongeren uit deze doelgroep spelen nog steeds bij Gentle, zijn trainer in opleiding of spelen bij het nationale team. 

In 2018 kent het project een doorstart in de Muide, met minder succes dan het Brugse Poort-project wegens minder doorstroomkansen (trainingslocatie te ver). 

In 2020 neemt Wolf Oosterlinck het Brugse Poort initiatief terug op in de Feniks, waar hij zelf in 2014 de initiatiereeks volgde. Covid-19 gooit echter roet in het eten. 

In september 2020 wordt een samenwerking opgezet tussen Fedasil & Gentle: een tiental kinderen & jongeren van de Reno-boot krijgen een initiatiereeks Ultimate Frisbee en worden in de club ingeschreven. Ook hier is de doelstelling deze jongeren langdurig te laten sporten en door te laten stromen naar andere clubs in België. Onder dit project valt ook de opleiding en integratie van 3 coaches die de kinderen begeleiden. 

Deze projecten vatten we samen onder de noemer ‘You’ll never throw alone. Het Gentle Ultimate integratieproject’.

API’s

API = Aanspreekpunt Integriteit oftewel een vertrouwenspersoon.

Per trainingsgroep zijn er API’s, dit zijn mensen (trainers, ouders of spelers) die je kan aanspreken als er zaken zijn waar je je niet goed bij voelt. Dit kan voor, na of tijdens de training, via mail of een ander communicatiekanaal.

Mail: gentlejeugd@gmail.com

Whatsapp: zie whatsappgroepen

U11 BLMFrederik De Coster
Nikka Vertongen
Marie Lise Motte
U11 EASTWouter Verpoest
Hannes Masschaele
Ine Lanckriet
U11 JYKorneel Demey
Ilah & Saar
U14 BLMFien / Finn
Frederik Goetghebuer
Heleen Gadeyne
U14 EASTAnnelies Saint Germain
Wolf Pannemans
Nick Pays
U14 JYKristof Morlion
U17 BLMKasper KindekensU17 EASTIne LanckrietU17 JYDries Callebaut
Lies VandaeleStijn
Annelies
2008IneU20Ine
LibeliaEmma
Elias DFWolf
LoewisFrederik