Jeugd – You’ll never throw alone

In 2014 vind voor de eerste keer het initiatief ‘Ultimate Frisbee in de Brugse Poort’ plaats. Dit integratieproject – kortweg het Brugse Poort-project – wil kansenjongeren aanzetten tot sporten door ze laagdrempelig te laten inschrijven in Gentle. Vrijwilligers van Gentle geven na school een initiatiereeks Ultimate Frisbee in de Feniks & de Piramide. 

Doelstelling van dit project is om kansenjongeren langdurig aan het sporten te krijgen en te integreren binnen de sportclub. Sommige jongeren uit deze doelgroep spelen nog steeds bij Gentle, zijn trainer in opleiding of spelen bij het nationale team. 

In 2018 kent het project een doorstart in de Muide, met minder succes dan het Brugse Poort-project wegens minder doorstroomkansen (trainingslocatie te ver). 

In 2020 neemt Wolf Oosterlinck het Brugse Poort initiatief terug op in de Feniks, waar hij zelf in 2014 de initiatiereeks volgde. Covid-19 gooit echter roet in het eten. 

In september 2020 wordt een samenwerking opgezet tussen Fedasil & Gentle: een tiental kinderen & jongeren van de Reno-boot krijgen een initiatiereeks Ultimate Frisbee en worden in de club ingeschreven. Ook hier is de doelstelling deze jongeren langdurig te laten sporten en door te laten stromen naar andere clubs in België. Onder dit project valt ook de opleiding en integratie van 3 coaches die de kinderen begeleiden. 

Deze projecten vatten we samen onder de noemer ‘You’ll never throw alone. Het Gentle Ultimate integratieproject’.